Mooiste boekomslag van 2014

AliceGDe verkiezing Het Mooiste Boekomslag 2014, georganiseerd door de Libris-boekhandels, is gewonnen door De avonturen van Alice in Wonderland en in Spiegelland van Lewis Carroll, met illustraties van Floor Rieder.

Tot en met 5 januari kon de lezer via www.libris.nl kiezen uit een voorselectie van 15 boeken, maar ook een eigen favoriet boek aandragen. Dit is massaal gedaan. Er zijn ruim 4.000 inzendingen binnen gekomen, waarvan 392 voor de winnaar.

150 jaar Alice
In 2015 is het 150 jaar geleden dat de eerste druk van Alice in Wonderland van de persen rolde. Inmiddels is het boek niet meer weg te denken uit de wereldliteratuur. Het memorabele jubileum was aanleiding om De avonturen van Alice in Wonderland en in Spiegelland, met de toegankelijke, veelgeprezen vertaling van Sofia Engelsman, opnieuw te laten illustreren. En wie zou dat beter kunnen dan Gouden Penseel-winnares Floor Rieder? Zij heeft grote indruk gemaakt met haar illustraties voor het veelvuldig bekroonde Het raadsel van alles wat leeft. Floor weet een nieuwe, geestige en tijdloze Alice te scheppen, die je meteen in je hart sluit.

 

 

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK