Deventer Boekenmarkt 2015

DBM

 

 

 

Op zondag 2 augustus 2015 vindt in de boeken- en Hanzestad Deventer de 27e editie plaats van de Deventer Boekenmarkt. In totaal zijn 878 kramen gevuld met vele duizenden boeken: ruim 6 kilometer markt met deelname van gerenommeerde boekhandelaren en antiquariaten uit heel Nederland.

De Deventer Boekenmarkt vindt jaarlijks plaats op de eerste zondag in augustus en wordt bezocht door ruim 125.000 personen. Door het grote aantal kramen is de Deventer Boekenmarkt uitgegroeid tot de grootste van Europa. De markt kenmerkt zich echter niet alleen door kwantiteit, maar ook door kwaliteit. Het aanbod varieert van kinderboeken tot poëzie, van literatuur tot strips, van kunst tot topografie.

Om bezoekers wegwijs te maken in het grote aanbod verscheen begin juli het Deventer Boekenmarktboekje 2015. Hierin is een overzicht te vinden van alle deelnemers, plattegronden en specialisaties. Daarnaast is er een omvangrijk randprogramma met muziek, optredens, exposities en culturele activiteiten. Tevens zijn de winkels geopend vanwege koopzondag.

In september 2014 is de Boudewijn Büchprijs aan de Deventer Boekenmarkt uitgereikt. De jury koos voor het boekevenement ‘omdat het al meer dan 25 jaar een breed en divers publiek enthousiasmeert voor het antiquarische- en tweedehands boek’. Eerder kregen Diederik van Vleuten, Gerrit Komrij en Redmond O’Hanlon de oorkonde. “De Deventer Boekenmarkt is een belangrijke bron voor talloze alledaags en bijzondere, grote en kleine particuliere boekencollecties. Het feit dat dit evenement door de jaren heen is uitgegroeid tot de grootste boekenmarkt van Europa toont aan hoe zeer Nederland ook het oude boek waardeert”, aldus de jury.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK