TU Delft ontwikkelt revolutionaire pixel
In samenwerking met Spaanse grafeen-maker Graphenea hebben onderzoekers van de TU Delft een nieuwe manier gevonden om mechanische pixels te maken met kleine, ballonachtige structuren. Het werkt heel anders dan een reguliere pixel. Deze elementen produceren zelf geen licht, maar zijn wel zichtbaar in zonlicht. Dat maakt ze uitermate geschikt voor bijvoorbeeld displays, e-boeken en smartwatches.
De pixels bestaan uit een kuiltje dat in silicone is gemaakt van 13 micrometer en dat vervolgens door een laag van grafeen van twee atomen dik wordt afgesloten als een soort membraan. Dat zorgt ervoor dat de lucht die gevangen wordt in de pixel en afhankelijk is van hoeveel druk er wordt uitgeoefend op de lucht die gevangen zit tussen het membraan en de bodem van het kuiltje hoe de ‘pixel’ dan van kleur veranderd. Er wordt nu hard gewerkt aan een methode om de pixels met stroom onder controle te krijgen zodat kleuren op commando eruit komen.
De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.
BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK