Unicode ook voor blinden?

Unicode is de coderingsstandaard achter technieken als: HTML, XML e-mail en tekstverwerking voor documenten, tijdschriften en boeken. Oude gedigitaliseerde boeken en nieuwe teksten kunnen zo zichtbaar gemaakt worden op papier, beeldscherm en mobiel, en door een knappe aanvullende techniek geschikt worden gemaakt voor dyslectici, visueel gehandicapten én laaggeletterden.

Henk Gianotten schreef onlangs een column ((Download pdf)) over de toepassing van TTS (Text To Speech) en het noodzakelijk gebruik van Opentype- of WOFF-fonts met een UTF-8 encoding om überhaupt voorgelezen te kunnen worden. Een font- en pdf-toepassing die geheel buiten de grafische industrie lijkt te vallen, maar waar de toeleveranciers (zoals uitgevers, ontwerpers, pdf-leverende drukkers en  servicebedrijven) wel aan moeten voldoen. 23 september 2019 moet het kunnen, dus nog slechts ruim 6 maanden!

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK