HP publiceert Wolf Security Threat Insights Report
Volgens het rapport worden steeds vaker ZIP-bestanden in e-mail geplaatst om e-mail scanners te omzeilen in het detecteren van kwaadaardige code in ‘open’ bestanden. In een ZIP-bestand is die code gecomprimeerd en dus niet zomaar zichtbaar voor scanners.
In het afgelopen kwartaal is volgens het rapport het aantal verstuurde ZIP-bestanden met malware toegenomen met 11%. QakBot, IceID, Emotet en RedLine Stealer zijn bekende malware ‘producten’, die nu via ZIP-bestanden vrijwel onzichtbaar de computer binnendringen.
Het HP Wolf Security threat researchteam zag ook dat LNK-malwarebouwers te koop waren op hackerforums, waardoor het voor cybercriminelen makkelijk werd om over te schakelen op deze ‘macrovrije’ code-uitvoeringstechniek. “Het openen van een snelkoppeling of HTML-bestand lijkt misschien onschadelijk voor een werknemer, maar dit kan leiden tot een groot risico voor de onderneming”, legt Alex Holland uit, Senior Malware Analyst van het HP Wolf Security threat researchteam.
Het volledige rapport (PDF) is via de website van HP te downloaden.
De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.
BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK