Canva versterkt AI-mogelijkheden met overname van Leonardo.AI

Het populaire ontwerpplatform Canva heeft vandaag bekendgemaakt dat het de generatieve AI-startup Leonardo.ai overneemt. Met deze overname wil Canva zijn AI-mogelijkheden verder uitbreiden en de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie voor ontwerpdoeleinden versnellen.

Canva En Leonardo Ai

Leonardo.ai, bekend om zijn vermogen om fotorealistische afbeeldingen en animaties te genereren in diverse stijlen, van hyperrealisme tot anime, zal Canva’s bestaande AI-tools, zoals Magic Studio, een boost geven. Door de krachten te bundelen, willen beide bedrijven de mogelijkheden voor ontwerpers en creatievelingen wereldwijd verder uitbreiden en zo een leidende positie verwerven in de snelgroeiende markt voor AI-gestuurd design.

Wat betekent dit voor de gebruikers?

  • Meer geavanceerde AI-tools: Canva-gebruikers kunnen in de toekomst verwachten dat er steeds meer geavanceerde AI-functies worden toegevoegd aan het platform.
  • Snellere en eenvoudigere ontwerpen: Met behulp van AI kunnen ontwerpen nog sneller en eenvoudiger worden gemaakt, wat tijd bespaart en de creativiteit bevordert.
  • Meer creatieve mogelijkheden: De combinatie van Canva’s gebruiksvriendelijkheid en Leonardo.ai’s krachtige AI-modellen opent de deur naar nieuwe creatieve mogelijkheden.

Leonardo.ai zal na de overname blijven opereren als een zelfstandig platform, maar zal nauw samenwerken met Canva om de ontwikkeling van AI-technologie voor design te versnellen.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK