Bestickerde trams mee in buitenreclame onderzoek

Een primeur voor de bestickerde trams van JCDecaux: voor het eerst wordt deze unieke vorm van Buitenreclame meegenomen in het nieuwe buitenreclame onderzoek BRO Next voor Amsterdam en Rotterdam.

Vervoersreclame is vanwege omvang en dynamiek een beproefde effectieve vorm van buitenreclame. Deze rijdende reclame-iconen vallen door hun beweging extra op in het straatbeeld en trekken gegarandeerd de aandacht. Uit een eerder campagne-onderzoek blijkt al dat een bestickerde tram veel impact maakt en positief beoordeeld wordt. Met de toevoeging van trams in Amsterdam en Rotterdam aan het BRO Next wordt het bereik van dit mediumtype nu nauwkeurig gemeten en inzichtelijk gemaakt voor adverteerders.

Jcdecaux Tram 430x400

JCDecaux biedt dit impactvolle medium nu dus met BRO Next bereikcijfers aan in zowel Amsterdam en Rotterdam. De rondom volledig bestickerde voertuigen, beter bekend als Total View Trams, hebben een lengte van 30 meter en rijden dagelijks op wisselende lijnen in Amsterdam en Rotterdam. Hierdoor is een stadsbrede zichtbaarheid gegarandeerd. Maar liefst 40% van de Amsterdammers, plus daarnaast de vele binnenlandse- en buitenlandse toeristen, zien in de gemiddelde campagneperiode van vier weken minimaal 4 keer de bestickerde tram. In Rotterdam bereikt een bestickerde tram 20% van alle inwoners minimaal twee keer in diezelfde campagneperiode van vier weken.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK