Expositie grafische kunstvormen door Academiegroep KunstenHuis Idea Zeist

Kom kennismaken met de veelzijdigheid van de grafische kunst. Beeldende kunstvorm die gebruik maakt van verschillende druktechnieken zoals etsen, houtsnede, monoprint, lithografie en meer. De artistieke mogelijkheden van dit medium zijn eindeloos: van abstract tot figuratief, in zwart-wit of juist met veel kleur, en van briefkaart- tot posterformaat.

Expositie Grafische Kunstvormen Door Academiegroep Kunstenhuis Idea Zeist

Vanouds wordt er bij de druktechnieken gewerkt in oplage – meerdere afdrukken van één en dezelfde afbeelding. Grafische kunstvormen hebben zo een belangrijke rol gespeeld bij het toegankelijk maken van de kunst voor een breed publiek, van jong tot oud. Daarbij heeft deze vorm van kunstzinnige verbeelding een kenmerkende uitstraling die geheel eigen is aan het drukproces. Want altijd is er weer dat spannende moment als een werk onder de pers vandaan gehaald wordt: welke verrassende effecten komen tevoorschijn? Gedurende de openingstijden is steeds een aantal kunstenaars aanwezig om vragen te beantwoorden en uitleg te geven over procedés en de gebruikte technieken.

Locatie: Kunstruimte De Melkfabriek, Guldenvliesstraat 4H, 5211 AM, ’s Hertogenbosch.
Openingstijden: vrijdag 4 t/m zondag 6 oktober & vrijdag 11 t/m zondag 13 oktober van 13 – 17 uur.
Vernissage: zaterdag 5 oktober 15 – 17 uur.
Deelnemers: Petra Staal, Drager Meurtant, Martien Op den Velde, Angelique van Vondelen, Marianne den Hollander, Jacomijn van Kempen, Jeanine Keuchenius en Jadwiga Everts.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Laat een reactie achter





Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK