Pakjesbezorging wordt digitaler: geen briefje van de postbode meer in de bus

Vanaf oktober steken postbodes in heel België in principe geen briefje meer in de bus wanneer je niet thuis bent om een pakje te ontvangen. Je krijgt nu standaard een notificatie via de My bpost app of via mail. Pakjesbezorging wordt zo digitaler dan ooit tevoren. De maatregel bespaart ook 394 ton CO2 per jaar.

Pakjesbezorging Wordt Digitaler

Het digitale alternatief voor het papieren afwezigheidsbriefje is te danken aan het succes van de My bpost app, die al door 4.3 miljoen Belgen gebruikt wordt. In februari van dit jaar kondigde bpost aan dat het nieuwe systeem, waarbij je van de postbode een notificatie via de app of via mail ontvangt wanneer je niet thuis bent, systematisch en per regio over heel het land zou uitgerold worden. Vanaf oktober 2024 is in alle Belgische gemeenten het nieuwe systeem van toepassing.

Chris Peeters, CEO van bpost:”We willen onze klant een betere, snellere en vooral gemakkelijkere service bieden, waarin haar/zijn levensstijl en voorkeuren de plaats en het tempo bepalen. Daarom worden al onze producten verbeterd en waar nodig zelfs heruitgevonden. De My bpost app staat daarin centraal. De digitale afwezigheidsberichten zijn slechts een klein stapje van een hele reeks. Eerder integreerden we ook al Itsme in onze app om identificatie voor aangetekende zendingen eenvoudiger te maken. Zeer binnenkort zullen verdere verbeteringen gemaakt worden zodat klanten nog meer de tijd en plaats van hun levering in de hand hebben.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Laat een reactie achter





Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK