PEFC: Samen groeien voor onze bomen en bossen

MILIEU – PEFC Nederland ontmoet jaarlijks de leden van de vereniging om bij te praten over de activiteiten van de afgelopen twaalf maanden. Dit jaar kregen de leden een primeur: het eerste openbare Impact Rapport.

De leden, bestaande uit de certificaathouders, dragen bij aan behoud van onze bossen door de duurzame herkomst van hun materialen en producten. De vergadering op 8 oktober in Driebergen, geleid door voorzitter Maarten Willemen, blikte terug op activiteiten in met name de bouw- en verpakkingssector. PEFC was aanwezig op evenementen zoals de Houtdag, MaterialDistrict en Empack, en gaf Tomorrow’s Timber Talks bij bedrijven als Miedema Groep en Houwelingen Architecten.

Pefc Impact Rapport

Viking Office International, Bidfood en HEMA zijn verwelkomd als bijzonder leden. Het lidmaatschap biedt retailers en merkeigenaren de mogelijkheid om het PEFC-logo te gebruiken in communicatie-uitingen als (reclame)folders en website, om hun maatschappelijke betrokkenheid te tonen.

Naast de primeur over het openbare Impact Rapport 2023, introduceerde PEFC ook een vernieuwde website met een speciale sectie voor certificaathouders. Daar is gemakkelijk informatie te vinden over logo-gebruik op een product, documentatie en extra informatie over certificering in relatie tot mengen en recyclen.

Ter ondersteuning om aan de EUDR te voldoen heeft PEFC een vrijwillige standaardmodule ontwikkeld als toevoeging aan het Chain of Custody certificaat. PEFC Nederland werkt ook aan een praktische handleiding.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Laat een reactie achter





Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK