PostNL maakt postzegelprijs 2025 bekend

ZAKELIJK – PostNL wijzigt per 1 januari 2025 de tarieven van de postzegels en pakketten. De nieuwe postzegelprijs is door de dalende postvolumes naar eigen zeggen onvermijdelijk. “De nieuwe universele-postdiensttarieven vallen binnen de tariefruimte die toezichthouder ACM voor 2025 heeft vastgesteld.”

Het tarief van de postzegel voor brieven binnen Nederland gaat per 1 januari 2025 naar € 1,21. Het basistarief voor brieven naar het buitenland wordt € 1,90. Het versturen van een binnenlands pakket waarvoor het verzendlabel online wordt gekocht, blijft € 6,95. Frankering van een pakket bij een PostNL-punt gaat naar € 8,25. De tarieven voor pakketten naar het buitenland verschillen op grond van het gewicht en het land van bestemming.

Image

Maurice Unck, directeur Mail bij PostNL: “We hebben al een aantal jaren te maken met een daling van de hoeveelheid post. Vooral in consumentenpost, waarvoor deze nieuwe tarieven gelden. Onze postbezorgers hebben daardoor steeds minder post in de tas. Waar we twintig jaar geleden 3 brieven dag op ieder huisadres bezorgden, zijn dat er nu 3 per week. Tegelijkertijd zijn de kosten fors gestegen, waardoor een prijsverhoging noodzakelijk is.”

Bron: PostNL

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Laat een reactie achter





Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK