Peter Claes versterkt het Dataline team als Solutions Architect

ZAKELIJK – Dataline laat weten dat Peter Claes per oktober het team is komen versterken als MultiPress Solutions Architect. In deze nieuwe functie zal Peter bedrijven in heel Europa ondersteunen bij het uitvoeren van automatisatie- en integratieprojecten.

“Onze klanten hebben hier immers steeds meer nood aan: denk aan uitbreidingen van Callas-profielen, optimaliseren van inkomende pdf-kwaliteit en het implementeren van niet-standaard integratietrajecten. Peter Claes is van alle markten thuis en zal nu in naam van Dataline een passende oplossing bieden voor deze vraagstukken.”

Peter Claes heeft meer dan 30 jaar ervaring in de grafische sector. Als zoon en kleinzoon van een drukker is het vak hem met de paplepel ingegoten. Zijn carrière begon aan de productiezijde van de grafische processen, waarbij hij alle facetten doorliep, van administratieve en commerciële taken tot prepress en druk. De afgelopen 15 jaar richtte hij zich voornamelijk op digitale werkstromen en hun implementatie. Peter was actief bij een van de grootste leveranciers van workflow- en grafische software voor de industrie. In 2008 richtte hij Pragmeta op, een softwarebedrijf met een focus op optimale workflows met bijzondere aandacht voor de inzet van content- en metadata.

Peter Claes

Peter Claes voegt hier zelf aan toe: “Ik ben ontzettend blij om het Dataline team te versterken. Ik volg Dataline en MultiPress al een tijd, en het voelt alsof ik op precies het juiste moment instap: het bedrijf groeit volop en de MIS/ERP-software zit boordevol innovaties. Het slim gebruiken van metadata is cruciaal voor automatisatie. MultiPress heeft alle ordergegevens in huis om de juiste contentdata te sturen, te controleren en aan te passen waar nodig. De software ondersteunt PDF-standaarden en biedt krachtige tools om deze al vanaf de eerste stappen optimaal te benutten. Het verbinden van verschillende processen en applicaties is daarbij essentieel voor een soepel productieproces. Grafische bedrijven in Europa staan klaar voor deze automatiseringsslag, en ik kijk ernaar uit om mijn kennis te delen met het Dataline team en de MultiPress-klanten.”

Naast zijn jarenlange ervaring in het vak, was Peter Claes ook medeoprichter van de Ghent Workgroup (GWG), eerst als vertegenwoordiger van Febelgra (Belgische Grafische Beroepsfederatie) en later als lid met zijn bedrijf Pragmeta. Als JDF-expert is hij goed vertrouwd met de toepassingen van deze standaard binnen de sector.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Laat een reactie achter





Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK