De invloed van 3D printen op supply chains
Verboeket onderzocht de haalbaarheid van het printen van chirurgische gereedschappen bij Universitaire Medische Centra. Ook onderzocht hij de haalbaarheid van het printen van orthopedische schoenen. Daarbij verving hij de traditionele productie door een 3D-printer. De doorlooptijd verbeterde, maar de kwaliteit van de geprinte schoenen bleek op dit moment nog onvoldoende, en ook de kwaliteit van het digitale ontwerp bleek onvoldoende. Duidelijk werd aan welke voorwaarden 3D printen in de toekomst moet voldoen, wil het toegepast worden in de gepersonaliseerde medische zorg.
De belangrijkste conclusie die Verboeket trekt in zijn proefschrift is dat 3D printen veel kansen biedt om supply chains, ofwel de bevoorradingsketen, te verbeteren, hoewel de techniek op dit moment nog onvoldoende volwassen is. De verwachting is echter dat dit over 10 jaar wel het geval is, en dan is het wel belangrijk dat 3D printen op de juiste manier wordt ingezet. Het opnieuw inrichten van bestaande supply chains is noodzakelijk. Verboeket ontwikkelde mechanismen die kunnen helpen bij het ontwikkelen van die herinrichting.
De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.
BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK