MagPi magazine nu ook in Nederland

Een echt ‘geek’ nieuwtje: Uitgeverij Elektor gaat, in samenwerking met Raspberry Pi Foundation, het populaire magazine MagPi in de Nederlandse en Franse taal uitgeven. MagPi is het officiële magazine van de populaire Raspberry Pi en bestaat inmiddels 5 jaar. 

De Raspberry Pi is een betaalbare minicomputer, die je kunt gebruiken om te leren programmeren. De Raspberry Pi is wereldwijd meer dan 16 miljoen keer verkocht, en heeft meer dan één miljoen volgers op sociale media. Het MagPi-magazine gaat op een praktische manier in op de nieuwste ontwikkelingen en trends rondom de minicomputer en de digitale wereld. Het bevat onder andere testberichten van nieuwe producten, uitgebreide hands-on tutorials en een groot aantal zelfbouwprojecten. Ook personen die op een bijzondere manier actief zijn in de Raspberry Pi-community, komen met interviews aan bod.

Wereldwijd waren er al MagPi- edities in het Engels, Spaans, Duits, Italiaans en Hebreeuws beschikbaar. Uitgeverij Elektor heeft voor de Nederlandse en Franse taal een overeenkomst getekend in Cambridge (UK), in het bijzijn van de uitvinder van de Raspberry Pi, Eben Upton (CEO) en Russel Barnes (uitgever, zie foto).

“Wij zijn zeer verheugd dat Elektor als gerenommeerd internationaal platform voor elektronica en computertechniek, het gedachtengoed van de Raspberry Pi Foundation gaat verspreiden en verstevigen in Nederland en Frankrijk. De doelstelling van de ‘Foundation’ is, om zoveel mogelijk mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met digitale technieken, computertechniek en programmeren. Dit alles om de digitale wereld beter te begrijpen en zelf vorm te geven, en toegerust te zijn voor de jobs van de toekomst. De Elektor-community sluit daarop goed aan”, aldus Eben Upton.

Het eerste nummer wordt medio maart 2018 verwacht in de boekhandel, en in de Elektor webshop, en kost bijna 10 euro. Het plan is, om het magazine zes keer per jaar uit te brengen.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

1 reactie

  1. Peter Luit op 22/01/2018 om 08:34

    Haha, leuk, dat doet me denken aan ‘scrumpie’ (SCMP) Simple Cost Micro Processor. Het printplaatje bevatte 16 schakelaartjes en LED’jes, waarmee adressen, instructies en data konden worden ingevoerd. Als ik het me goed herinner, werd het geheel bestuurd door een 6502 processor van MOS Technology. Dat was in die tijd een bekende 8 bits processor.



Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK