Onderzoek Britse kranten: helft abonnees is 55 jaar of ouder
De helft van de abonnees van Britse kranten is 55 jaar of ouder. Dat geldt zowel voor print als voor online abonnementen.
Een op de zeven Britten abonneert zich op een gedrukte krant, online nieuwsbron of beide, volgens het onderzoek, maar uit de cijfers blijkt dat het veel vaker oudere mannen zijn.
Rasmus Kleis Nielsen, directeur van het Reuters Instituut voor de Studie van de Journalistiek, schreef aan het begin van het jaar over hoe winstgevend drukproducten ‘met hun lezers zullen uitsterven’ in de loop van het volgende decennium, als de inkomsten dalen.
Slechts 12% van de nieuwsabonnees is jonger dan 25 jaar. Een vijfde (21%) is tussen de 25 en 39 jaar oud, en 18% is tussen de 40 en 54 jaar oud. Ongeveer 57% is man en 43% is vrouw, volgens een onderzoek dat in juli werd uitgevoerd onder 6.621 volwassenen, waarvan 993 nieuwsabonnees.
Ongeveer 41% van de abonnees betaalde voor online nieuws, tegenover 12% van de rest van de bevolking die dat op de een of andere manier deed.
De abonnees zijn eerder geneigd om trouw te blijven aan één titel, waarbij de helft zegt trouw te zijn in vergelijking met 31% van de anderen. Ondanks het feit dat ze nieuwsabonnementen hebben, zegt slechts 17% van deze groep dat een gedrukte krant hun belangrijkste bron van nieuws is (vergeleken met 9% van de niet-abonnees).
Een vijfde van de gedrukte abonnees zei dat TV hun belangrijkste bron van nieuws was (vergeleken met 30% van de niet-abonnees). Abonnees waren iets meer geneigd om gebruik te maken van krantenwebsites (13% vergeleken met 10%), ongeveer evenveel als het gebruik van een nieuwsapp (14% vs 15%) en minder geneigd om gebruik te maken van sociale netwerken als hun belangrijkste bron van nieuws (10% vergeleken met 13%).
1 reactie
De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.
BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK
Ik heb Apple hoog staan, maar dit je reinste kolder!
Dit is appels met peren vergelijken.